Back to list

Hannah Meijer

Sculpturen en installaties zijn de disciplines waarin Hannah Meijer het liefst werkt. Hierbij is haar materiaal het belangrijkst. Vaak trekt een specifieke eigenschap van het materiaal haar aan en heeft ze daar associaties bij. Haar werken ontstaan vaak door het bij elkaar voegen van deze associaties die tegenstellingen van elkaar zijn. Wanneer ze deze tegenstellingen samen brengt in haar werk voelt het voor haar beter in balans. Die tweestrijd tussen schijnbare tegenstellingen en de zoektocht naar het vinden van de balans speelt een centrale rol in veel van haar werk. Alsof tegenstellingen elkaar nodig hebben en elkaar zelfs versterken.

Balans is hierbij belangrijk omdat ze hier in haar dagelijks leven continue naar op zoek is. Ze begint haar werken daardoor ook steeds meer als zelfportretten te benaderen. “Ik ben in mijn persoonlijke leven ook bezig met tegenstellingen zoals verstand en emotie, serieus en komisch, controle en loslaten, rationeel denken en intuïtie. Hierin zoek ik naar de juiste balans die er soms wel en soms niet is.” Ook refereren haar werken aan haar herinneringen. Op die manier hebben haar werken elk een klein persoonlijk verhaal.

Materialen samenvoegen, er associaties aan verbinden, schijnbare tegenstellingen samenbrengen en er nieuwe objecten van maken is voor haar manier van werken essentieel. Samen met de persoonlijke verhalen vormt dit de kern van haar beeldtaal.

  • Hannah Meijer0
  • Hannah Meijer1
  • Hannah Meijer2